Три двубоя предлага програмата днес, като резултатите от тях могат да пратят у дома някои отбори, а други да се стягат за елиминациите още след втория си мач.

Разбира се, нищо чудно да останат развръзки и за последните срещи в групите, както винаги би ни се искало, като неутрални зрители.

15 часа, Дания - Австралия

Дания е с 3 точки и има нужда от победа, за да си осигури участие в следващата фаза. Това може да бъде предотвратено само от успех на Перу над Франция в другия двубой - тогава с 6 т. "динамитът" ще е на върха, но французи и перуанци ще имат по 3 и е теоретично възможен сценарий на три отбора с равен актив след последните мачове.

Равенство или победа на австралийците (0 точки в момента) оставя вратите отворени и за двата преди третия кръг двубои.

Загуба вади от играта австралийците, които отпадат окончателно, освен ако Перу не победи в другия мач Франция. Дори точка за "петлите", гарнирана с поражение на "кенгурата" в този двубой, ги праща у дома преди третия мач.

18 ч, Франция - Перу

Вторият мач за деня в тази група С също среща отбор с 3 т. и съперник с 0 т. Победа на "петлите" ги праща твърде вероятно в осминафиналите, освен ако Австралия не победи Дания. Сценарият тогава би бил идентичен с описания по-горе: Франция 6 т., Дания и Австралия по 3.

Реми или успех на надъханите южноамериканци завързват много нещата в групата и двата тима остават с шансове за елиминациите.

При поражение Перу отпада, освен ако Австралия не е победила по-рано Дания. Дори точка за "червения динамит", прибавена към загуба на перуанците, праща южноамериканците вкъщи преди третия двубой.

21 ч, Аржентина - Хърватия

След ремито на старта, Аржентина ще търси задължителна победа. Тя би дала 4 т. на тима и ще го прати над хърватите, които ще останат с 3. Утре играят Исландия и Нигерия, като нито един от двата тима не може да събере повече от 4 т., независимо от резултата в мача.

Равенство обаче оставя аржентинците в много деликатна ситуация, а загуба ги прави вече аутсайдер за място в осминафиналите.

Хърватия ще се класира, ако победи - 6 т. правят отбора непоклатим със сигурност на едно от първите две места.