Три мача от програмата на Мондиал 2018 предлага петък, 22 юни. Кой накъде гледа преди тях от шестте тима, замесени в двубоите? А и още един, който хвърля око към мача от 18 часа...

Ето ги възможните сценарии:

15 часа, Санкт Петербург

Група Е, Бразилия - Коста Рика

Бразилия стартира с реми и има една точка, което прави победата в този мач задължителна за фаворита. Ако я постигне, селесао не се класира за елиминациите, но ще е в чудесна изходна позиция преди мача срещу Сърбия с 4 т.

Коста Рика (0 т.) ще отпадне и на теория от турнира, ако загуби, независимо от изхода на другия мач в групата (Сърбия - Швейцария).

18 часа, Волгоград

Група D, Нигерия - Исландия

Хърватия вече се класира на осминафинал с 6 т., а Аржентина има 1 т. в групата. Нигерия е с нула, а исландците също има една точка.

Победа на африканците завързва възела здраво и трите отбора остават в играта за класиране преди последните мачове (биха имали 3, 1 и 1 точки). Равенство оставя същия ребус (2-1-1).

Но успех на Исландия праща у дома нигерийците още днес и оставя Аржентина на ръба на отпадането - пред задачата да спечели убедително срещу африканците в последния мач, но и да чакат Хърватия да направи услуга и да бие северните корави типове.

21 часа, Калининград

Група Е, Сърбия - Швейцария

Това е вторият мач за деня в групата и двата тима ще знаят резултата от Бразилия - Коста Рика. Сърбите имат 3 т. и с победа са сигурни за елиминациите, няма как да бъдат изместени от 2 отбора, ако съберат 6 т.

Ремито оставя широко отворени вратите и за двата отбора, но тук се намесват сметките от другия двубой и не маловажната подробност, че сърбите срещат селесао във финалния си мач. Докато Швейцария играе с Коста Рика, която може и да е отпаднала дотогава.

Победа на "кръстоносците" прави нещата непредвидими, но вече предимството ще е за тях (по споменатата в предишното изречение причина).