Централният защитник на Лудогорец - Козмин Моци, ше кандидатства за българско гражданство.

35-годишният румънец наскоро подписа нов договор с клуба и по всичко личи, че възнамерява да приключи кариерата си в Разград.

Той играе своя осми пореден сезон за родния шампион, а очертаващата се поредна титла за Лудогорец, ще превърне Моци в един от най-успешните играчи в историята на родния елит.

Моци записа 277 мача и вкара 34 гола за клуба от Разград.

"От това, което знам, той трябва вече да получи гражданството си. Козмин натрупа вече години, но хората от Лудогорец не го пускат. Моци е човек на клуба. Той и капитанът Светослав Дяков са най-възрастните и най-вероятно ще ги видим с костюми след време", заяви агентът Богдан Патрашку.

Практиката чужденци да получават български паспорти в Лудогорец не е нещо ново. В момента трима от бразилците в клуба - Марселиньо, Вандерсон и Ренан, притежават българско гражданство, като първите двама дори са национали. Гражданство имаше и Натанаел, който обаче напусна клуба.

При тях обаче получаването на български паспорт бе с цел да не заемат от квотите за играчи извън Европейския съюз. При Моци това няма как да е причината, защото в родното първенство няма ограничения за играчи с европейски паспорти.