Красен Кралев заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV, че директорът на националния стадион "Васил Левски" Георги Кузев е уволнен заради случката след мача с Косово.

Тогава с цел да избегне въпросите на журналистите, президентът на БФС Борислав Михайлов напусна стадиона с джип, който го взе от пистата.

Кралев заяви, че Кузев не е направил нищо, за да предотврати своеволието и затова е освободен.

"Няма наредба кой може да влиза, но не е редно. По време на мачове стадионът се отдава на БФС под наем и нашите служители трябва да получат баджове, за да влязат. Ние нямаме контрол, но ако директорът се беше намесил, можеше да се избегне. Точно затова беше освободен", споделя спортният министър.

Той бе запитан и за състоянието на българския футбол и откъде идват проблемите. Кралев се съгласи с мнението на Йордан Лечков, че само клубовете имат вина, но не и БФС:

"Проблемът е в работата в клубовете. Бил съм президент на Черно море и знам как се работи. Въпреки това имаме талантливо поколение, което чакаме да се развие. Показателно е обаче, че имаме само един играч в топ първенство на Европа (Кирил Десподов), който трудно успява да пробие в посредствен отбор като Каляри. Това показва, че в България нещо сме сбъркали".

Освен това министърът е категоричен, че нов национален стадион в София ще се строи, независимо дали спечелим домакинство на Европейско или Световно първенство по футбол.