Карим Бензема вдигна още веднъж "Златната топка" почти месец, след като я спечели на церемония в Париж.

Деветката на Реал се върна в родния си град Лион, където преди мача на местния отбор срещу Ница от френската Лига 1, изнесе приза на терена и го показа на публиката.

Карим израсна в този клуб, оттук тръгна към славата и показа какво може за първи път на голямата сцена на Шампионската лига. Изкара пет сезона в екипа на "хлапетата", преди през 2009-а да бъде привлечен в Реал, където е и до момента, спечели всички трофеи и сега - най-големия индивидуален приз във футбола.

Embed from Getty Images

Тържеството на терена на стадион "Жерлан", както все още е наричан от феновете, иначе носещ вече името на спонсора "Групама Арена", бе изключително емоционално.

Карим се появи под оглушителни овации и скандирания на името му - той никога не е смятан за чужд тук, това са неговите хора. Вдигна "Топката", не сдържаше сълзите си и обиколи четирите трибуни, като си взе шалче на Лион от хора от първите редове на всяка една от тях.

"Карим се върна у дома", написа сайтът на клуба преди мача.

"Кралят си е вкъщи", по-крайни бяха запалянковците, които с такъв транспарант посрещнаха своя любимец.

Embed from Getty Images

Бензема изгледа как Лион направи 1:1 с Ница в мача, като домакините спасиха точката минути преди края с дузпа, вкарана от Александър Лаказет.

Името на някогашния любимец ехтеше честичко и по време на двубоя от трибуните. 

Лион е осми с 21 точки, а Ница - девети с 20.