Министърът на спорта Красен Кралев лично ще следи за спазването на мерките по време на днешния финал за Купата на България.

Той противопоставя ЦСКА и Локомотив (Пловдив), които ще излязат един срещу друг от 19:15 часа на националния стадион "Васил Левски".

Заради противоепидемичните мерки, на стадиона ще бъдат допускани само 12 000 души, по 3 000 във всеки сектор. За останалите мачове у нас важи правилото за 1000 души в сектор, но правителството направи компромис за финала за Купата.

Въпреки това интересът е доста голям, след като един срещу друг са два от отборите с най-голяма фенска маса у нас.

Ясно е, че 12 000 билета са крайно недостатъчни, което поражда опасения за фалшифииране на пропуски или множество опити за влизане без билет на стадиона.

Също така има опасения, че феновете няма да спазят препоръчителната дистанция помежду си, а Красен Кралев заплаши, че може и да се стигне до затварянето на стадионите в цялата страна, ако мерките не се спазват.

"Причината да се разреши допускането на 12 хиляди зрители на националния стадион за финала на Купата на България е, че капацитетът на стадиона е 44 хиляди. Затова числото на практика изобщо не е стряскащо. Аз смятам, че си заслужава тази стъпка с оглед на интереса към мача

Ще присъствам лично на стадиона, за да наблюдавам дали се спазват мерките и ако това не се случи, то ще се вземат драстични мерки. С колегите на здравното министерство ще обсъдим варианта за затварянето на стадионите при груби нарушения на мерките за сигурност.

Очаквам изискванията да се спазват и това ще се следи. Професионалната лига носи отговорността за организацията. Ще броим зрителите и ще знаем, ако броят е превишен. Ако на този мач обаче бъдат забелязани сериозни нарушение, то може да има и по-сериозни последствия занапред", сподели той в сутрешния блок на "Нова".