Треньорът на новака в Първа лига ЦСКА 1948 Красимир Балъков остава в клуба, съобщи във "Фейсбук" финансовият благодетел на "червените" Цветомир Найденов.

Балъков пое състава през лятото, но след три равенства и загуба в първите четири мача снощи се появиха информации за негова смяна с бившия наставник на тима Йордан Юруков.

"Понеже няколко човека ми се обадиха с въпрос дали Краси Балъков остава в ЦСКА, говорих с Добри Гьонов и ... да, остава си, даже му се разширяват правомощията и за ДЮШ. Сигурен съм, че с общи усилия на всички в клуба, ще постигнем много по-добри резултати в следващите няколко седмици", коментира Найденов.

В коментарите под публикацията той уточнява, че следващите четири срещи може да са ключови: "Балъков остава да си работи...ще видим следващите четири мача".

В тях ЦСКА 1948 приема Монтана, Етър и Ботев Пловдив и гостува на Левски.

Клубът излезе и с официално изявление по случая, като обяви, че Балъков ще работи в тандем с Йордан Юруков"

"Поради множеството изнесени информации, слухове и спекулации относно позицията на старши треньора на ЦСКА - Красимир Балъков, е време да внесем яснота около случващото се в клуба и промяната в структурата.

ЦСКА е колектив, в който решението винаги се е взимало не еднолично, а заедно. Клубът е на първо място. Тук се осланяме на качествата и експертизата на всички личности, работещи за интереса и успехите на "армейците".

Съобразявайки се с тази линия на развитие, Красимир Балъков и Йордан Юруков ще продължат да работят заедно в екип начело на ЦСКА. Освен ролята си на старши треньор, Балъков поема и мениджърска функция.

Той ще бъде връзката между треньорския щаб и ръководството на ЦСКА в лицето на Спортния директор - Кирил Котев, Изпълнителния директор - Добрин Гьонов, както и Управителния съвет на клуба.

Преструктурирането се извършва по английски модел с цел - по-голяма свобода на Красимир Балъков при извършването на решенията в клуба, осигуряване на спокойствие за анализ на работния процес и максимален принос в развитието на ЦСКА.

Йордан Юруков от своя страна получава още по-значима роля в подготовката и тренировъчния процес на "червените" за предстоящите двубои от efbet Лига и Купата на България."