Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов изненадващо присъства на днешната пресконференция на шефа на съдийската комисия Йордан Сталев.

"Сините" излязоха с остра декларация вчера, в която бе поискана оставка на Сталев, поради грешки във вреда на клуба, като основна такава бе изтъкната неотсъдената дузпа в мача за Купата срещу Черно море.

Малко след това от БФС реагираха и обявиха днешната пресконференция, за която по-късно стана ясно, че е предварително планувана след края на първата част от редовния сезон в Първа професионална лига. Иванов даде своето мнение веднага след края на изявата на Сталев, която бе определена като проведена в некоректен тон.

"Очевидно е защо присъствах - исках да чуя с ушите си и да видя с очите си, какво ще стане днес. Държахме се културно, както видяхте, искахме от първо лице да видим какво се случва. Защо отвореното писмо, което публикувахме вчера, предизвика такава реакция. Аз чух три неща - дузпа има, оставка няма, с което съм разочарован, и трето - всичко със съдиите е идеално.

Разочарован съм, че явно има тотално разминаване между БФС и клубовете. Ние плащаме стадиони, за охрана и съответно за съдии, което е услига, която се предоставя. Считам, че тонът на Сталев не отговаряше на позицията му. Ние искаме качествено съдийство, искаме услугата, за която плащаме да е качествена. Искаме съдийство, което да е еднакво за всички. Искаме хората да се чудят какво ще стане на мача, когато отиват към него, а не кой съдия е купен и къде, и на коя бензиностанция е чакан", заяви Иванов веднага след пресконференцията.

Той отговори и на косвеното обвинение от страна на Сталев, който изказа тезата, че някои клубове не се интересуват достатъчно от случващото се в съдийството и новите тенденции, тъй като не са присъствали на срещата организирана от БФС преди началото на шампионата.

"Хората имат работа и не могат да се занимават с новата нормативна уредба. Аз си обяснявам целенасочено различните критерии. Разговарях с колегите, теренът е бил наводняван, нашите футболисти не са подготвени и това ни коства контузия до края на сезона (визира се срещата с Черно море и контузията на Холмар Ейлфсон, който е аут до края на сезона). Можем само да гадаем откъде идват тези проблеми, но решения трябва да се намират.

Питаха ме и в клуба дали писмото не беше достатъчно и вече не трябва да си траем, но който го е страх от мечки да не ходи в гората. Очаквам нови атаки, но се надявам да няма такива. Апелирам съдийството да бъде еднакво, честно и коректно. Да, искаме преиграване на мача във Варна, макар че това е емоционална реакция. Телефонът ми изгоря да ме питат феновете какво правим, стотици хиляди се чувстват ощетени, трябва да премислим нещата сега.

Ако БФС не може да се справи, ние сме готови да помогнем, ако трябва ще намерим консултанти, ще работим с тях. Казахме доста остри неща, дано да бъдат премислени и да има реакция. Ние искаме честно съдийство, нищо друго", заяви изпълнителният директор на Левски.