Националният селекционер Младен Кръстаич заяви след поражението от Унгария, че това в момента е наличният потенциал на България.

Първоначално сърбинът отказа на говори пред камерата на БНТ, но след това нямаше как да не присъства на официалната пресконференция, на която заяви:

"За съжаление нямам лукса да разполагам с играчи, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво, освен това имахме проблеми с контузени играчи. Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии. Рокадите бяха принудителни, но такива неща се случват. За съжаление повечето играчи играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм.

Играчите, с които разполагаме имат своите качества, но са неопитни. Но с това разполагал и съм казал, че те имат бъдеще.

Без значение как завърши днешният мач ние знаехме за какъв отбор става въпрос. Последните години напреднаха изключително много. Това не е Унгария, която гледахме преди 10-15 години. Неслучайно при жребия казах, че Сърбия е фаворит, а на второ място е Унгария. Що се отнася до нашия отбор - имаме млади и перспективни играчи - това, което можем да направим е да погледнем Унгария като модел за отбор, който успява да прогресира, вдигайки нивото на своето вътрешно първенство", сподели Кръстаич.

Иначе пред камерите на БНТ застанаха някои от играчите ни, но и те нямаше какво да кажат след подобна тежка вечер.

Отговр нямаше нито на терена, нито пред камерите.

Снимка: АР/БТА

Валентин Антов:

"Тежък мач. Това ни е нивото. Унгарците имат много повече качества, това е нашата действителност. Не става само с желание. Млад отбор сме, но това не е оправдание. Разочароващ старт, но не успяхме да покажем по-добро лице"

Радослав Кирилов:

"Когато резултатът е такъв, трудно се играе, но когато защитаваш цветовете на националния отбор, трябва да излезеш с чест. Трябва да вдигнем нивото всички. Най-голямата разлика е в динамиката на играта. Там куцаме най-много. Трябва работа и желание да поемем отговорност. Пътят е само работа, друг начин няма"

Георги Русев:

"Второто полувреме се противопоставихме повече. Не успяхме да върнем поне един гол и допуснахме тежка загуба. Няма какво да коментираме и говорим много. Явно сме много далеч от истината. Още до полувремето мачът приключи. Не знам какви изводи можем да си правим. Нямаме опит, а това са много сериозни мачове"

Снимка: АР/БТА