Селекционерът на България Младен Кръстаич даде традиционната си пресконференция преди утрешната евроквалификация срещу Черна гора. Мачът в Подгорица е от 19:00 часа българско време.

Преди двубоя "лъвовете" са на последното място в групата, като от 4 мача имат 2 загуби и 2 равенства и на практика са без шансове за класиране на Евро 2024.

Кръстаич бе категоричен, че е нормално в отбора да има напрежение, защото на Балканите най-важни са резултатите, а не играта. И увери, че тимът ще направи всичко възможно да спечели първата си победа в групата, въпреки че съперникът е опасен.

Според него, ако България беше спечелила в някой от досегашните си мачове от евроквалификациите, без значение как, всичко щяло да бъде "цветя и рози".

Ето какво още сподели селекционерът на националния ни отбор преди утрешния мач:

"Със сигурност не сме доволни от първото полувреме срещу Иран, без значение, че беше приятелски мач. Нямаме лукса да делим мачовете на приятелски и други, в които играем за точки. Виждате каква промяна при нашите фенове. Когато дойдох, имаше по-малко публика. Нормално е да има турбуленция при тези млади момчета. Не трябва да повтаряме грешките от мача с Иран. Ако играем по същия начин, по-добре изобщо да не излизаме срещу Черна гора. Концентрацията не беше на добро ниво. Очаквам да видя реакция и съм сигурен, че ще играем по-добре.

Ние, балканците, всички сме под еднакво напрежение. Гледат се предимно резултатите. Забрави се много бързо добрата игра срещу Литва, че бяхме близо до победата срещу Сърбия. За нас всеки мач е въпрос на живот и смърт. В спорта е нормално да има напрежение, но не е добро решение да отиваме в крайности.

Ние играхме добре срещу Черна гора в първия мач. Играхме добре срещу Литва и Сърбия. Само срещу Унгария не се представихме добре. Ако бяхме взели точките в тези мачове, всичко щеше да е цветя и рози. В нашите географски ширини се гледат предимно резултатите, а не играта. Всички ние търсим победата във всеки мач, но искам отборът да изгражда стил на игра. Много малко хора не гледат статистиката, а гледат само резултата", допълни треньорът на България.