Националният селекционер Младен Кръстаич не смята да спира с подмладяването на състава ни, а през ноември това ще се случи с трима играчи, родени извън пределите на България.

Още с дебюта си сърбинът изненада всички и повика изключително млад състав с много дебютанти и неопитни играчи, но въпреки това записа две победи в рамките на три дни.

Тази тенденция няма да спре и в средата на ноември, когато България ще изиграе две контроли със съставите на Кипър и Люксембург. Тогава се очаква Кръстаич да повика трима не особено познати за родните фенове играчи, които са родени извън пределите на България и се подвизават в чужбина.

Първият от тях е Лукас Петков, който е част от немския Аугсбург и записа три участия в Бундеслигата през този сезон.

Петков е роден в Бавария, но неговият дядо е българин, което му позволява да представлява нашия национален тим - нещо, за което и самият играч е заявил желание.

Още преди година Александър Димитров искаше да привлече 21-годишния Петков в младежкия тим на България, но тогава пречка се оказа липсата на български паспорт.

Сега Петков е задействал нужните процедури и се надява до следващите мачве на националния тим през ноември да бъде гражданин и национал на нашата страна.

Снимка: Getty images

Другият нов национал е на 17 години, роден е в Уелс и се казва Кристофър Попов.

Младият атакуващ халф е роден в семейство на българи и има български паспорт, но въпреки това до момента е викан само за юношеските тимове на Уелс, за които има три гола в осем срещи.

Попов е основен състезател за младежкият тим на Лестър до 19 години, а освен това е юнша на Манчестър Юнайтед, къдет прекарва пет години до 2021-а.

Според "Тема Спорт" Младен Кръстаич вече се е свързал с Попов и младежът е дал съгласието си да представлява България.

Третото име, което може да се превърне в национал на България е Борислав Станков, който е роден в Испания и има двубои за юношеските тимове на иберийците.

20-годишният нападател вече облече фланелката на България през месец март, когато записа един двубой за младежкия ни отбор, така че в неговата ситуация няма никакви пречки той да заиграе и за мъжкия тим.

Слави, както нападателят е познат в Испания, е състезател на елитния Валядолид, но от началото на сезона играе за втория състав на клуба.