Младен Кръстаич бе доволен след нулевото реми, което националният тим на България направи срещу Люксембург в контрола.

Двата тима си размениха по едно полувреме на превъзходство в един тежък мач, не само заради дъжда над Люксембург, но и заради изненадващата агресия на домакините, която се изрази в 10 картона на сметката им.

Именно заради агресията, с която родния тим отговори и желанието, което играчите ни показаха, Кръстаич остана доволен от контролата.

"Очаквахме тежък мач срещу Люксембург. Мисля, че момчетата играха добре през тези 90 минути, показаха желание за игра. Показаха начина, по който трябва да се играе в следващите двубои - с желание и мотивация за България.

Знаехме как ще играе Люксембург - бяхме подготвени за дългите топки. Още през първата част имахме положения, с които можехме да решим двубоя, но в крайна сметка съм доволен от това, което показахме", каза той.

Централният ни бранител Валентин Антов пък не отчете мача като груб, като определи за бройката картони - общо 13, за нормална.

"Този мач беше различен. Бяхме излезли много високо. Имаше много единоборства по целия ден. Има различни мачове, а този беше с по-висок интензитет. Двубоят беше хубав. Излизахме да бием много по-високо, както и те правиха. Нормално е да има повече картони в такива срещи. Не беше груб мач.

Развиваме се в добра посока. Отборът вече има стил на игра. Имахме ситуации, чрез които можеше да вкараме. Тренира се здраво и ще се борим", сподели той.

Пред медиите говори и играчът ни на най-високо ниво - Илия Груев от Вердер (Бремен), който сподели:

"Тежък мач, добър противник. Не беше лесно. Заслужено мачът завърши при равенство. Имат играчи в Германия, добри футболисти. Почти никой от тях не играе в местното първенство.

Три мача подред сме със суха мрежа. Жалко, че не вкарахме, защото имахме възможностите. Мисля, че сме добре подготвени. Чакат ни много тежки срещи през март, които се надяваме да ги вземем".