Сръбският селекционер на България Младен Кръстаич изглежда ще продължи да работи за подмладяването на представителния ни тим. През месец ноември на българите предстоят две контролни срещи - съответно срещу Кипър (16 ноември) и Люксембург (20 ноември), а по информация на БТА в състава за тях ще попаднат двама тийнейджъри, играещи в чужбина.

Става дума за Мартин Георгиев (Барселона) и Димо Кръстев (Фиорентина), като двамата вече са получили повиквателни за въпросните мачове.

17-годишният защитник Георгиев премина от Славия в така прочутата школа на Барселона "Ла Масия" това лято. Досега той е играл за юношеските ни национални отбори.

19-годишният Кръстев е дефанзивен халф и от пролетта на 2019 година е част от школата ана Фиорентина, като редовно тренира и с мъжкия тим на "виолетовите". С младежите на "Виола" той спечели две поредни Купи на Италия. Той пък е младежки национал на страната ни.

За последните два мача на България в селекцията на Кръстаич попаднаха едва четирима футболисти над 25-годишна възраст. Рискът пък се отплати, защото националите победиха първо Гибралтар, а после и Северна Македония.