Унгарският топ рефер от близкото минало - Виктор Кашай, няма да продължи да бъде шеф на Съдийската комисия в родния футбол.

Това съобщи Българският футболен съюз в официално съобщение, като в него се казва, че изтичащият в края на този месец договор на Кашай, няма да бъде подновен.

Като мотив се посочва желанието на самия Кашай да продължи професионалния път в родината си по лични причини.

В последната година и половина Кашай бе шеф на родната Съдийска комисия, но това в никакъв случай не спря масовото недоволство на клубовете от съдийството.

Въпреки това БФС благодари на Кашай за повишаването на имиджа на родното футболно съдийство.

Ето и какво написаха от централата:

"Българският футболен съюз информира, че изтичащият през този месец договор на председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай няма да бъде подновен. Известният рефер от близкото минало прекара година и половина на поста, като с работата си той и заместникът му Георги Ринг допринесоха за повишаването на имиджа на родното футболно съдийство.

Унгарският специалист изтъкна семейни причини зад желанието да продължи професионалния път по-близо до родината си, а наследникът му начело на СК ще бъде допълнително определен от Изпълнителния комитет на БФС.

Българският футболен съюз и лично президентът Борислав Михайлов благодарят на Виктор Кашай и Георги Ринг за професионалната работа и им желаят успех в бъдеще".