Карло Анчелоти постигна договорка с националния отбор на Бразилия. Това потвърдиха испанските и бразилски медии, като са ясни и детайлите около сделката.

Италианският спец ще застане начело на 5-кратните световни шампиони след точно една година. Договорът му ще влезе в сила на 30 юни 2024-та, когато пък изтича контрактът му с Реал Мадрид.

Татко Карло настоява да върне столичани на върха в Испания, преди да поеме ново предизвикателство и да се впусне в бразилското приключение.

Новината за договорката бе потвърдена от куп издания, включително приближеното до Реал Marca. От най-големия испанския спортен всекидневник са категорични, че ръководството на мадридчани е дало зелена светлина за подобен ход.

С единственото условие договорката да не бъде обявявана официално до 1 януари, когато Анчелоти ще има още 6 месеца от договора си с Реал и ще може официално да съобщи голямата новина.

От Бразилия също информират, че всички детайли са уточнени след 2 срещи между Анчелоти и президента на местната федерация Едналдо Родригеш.

Докато италианското светило встъпи в длъжност, начело на селесао остава временният наставник Рамон Менезеш.