Неймар ясно е заявил на ръководството на ПСЖ, че не иска да започва следващия сезон като играч на клуба.

Това твърди днес каталунският в. "Спорт", позовавайки се на информации от Бразилия, включително от източници, близки до бащата на звездата.

Според статията днес, Неймар е загубил вяра в проекта на ПСЖ и възможностите този клуб да стане водещ в Европа.

Бразилецът премина преди 2 години от Барселона в Париж срещу космическите 222 милиона евро, като мотивацията му бе и финансова, но и да е главният човек в новия най-силен тим на континента.

Но не се получава - ПСЖ не просто остава далеч от трофея в Шампионската лига, а Неймар сякаш е преследван и от "проклятие" - често е контузен, има проблеми с данъчни, с полицията в родината, а сега и с обвинение в изнасилване.

Според "Спорт" нападателят е убеден, че може да е щастлив отново и да пренареди кариерата и личния си живот в Барса. Така, както бе преди трансфера му в Париж. Той вече е в контакт с Лео Меси, както и с шефовете на каталунския клуб.

Меси, както и Луис Суарес, са напълно убедени, че това е техният човек. Третият тартор в съблекалнята, който има влияние при взимането на решения - Жерар Пике, също е близък приятел на Неймар и е отворен за идеята той да се завърне.

Очаква се преговорите да започнат още тази седмица, като френският в. "Екип" твърди, че ПСЖ е опитал ход на отчаянието и е предложил на аса си увеличение на и без това огромната му заплата.

Но безуспешно. Този път не парите движат решението на Неймар.