Мохамед Салах е съвсем близо до това да подпише нов договор, който ще го остави в Ливърпул до края на кариерата му. 29-годишната египетска звезда е отстъпил от първоначалното си желание да получава по 500 000 паунда седмична заплата, с което щеше да се изравни по този показател с Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед.

Именно огромното възнаграждение е било най-голямата пречка в преговорите между играч и клуб, но сега изглежда е въпрос на време двете страни да си стиснат ръцете. Очаква се Мо да подпише за още три години, а в сделката да има клауза за удължаването на контракта с още един сезон.

Сегашният договор на Салах изтича през лятото на 2023 година.

Африканецът пристигна на “Анфийлд” през 2017 година от Рома, като след преминаването си при “червените” категоричн игре най-добрия футбол в кариерата си. Той е вкарал общо 153 гола в 240 мача за клуба досега.

Подписването на нов договор ще успокои като цяло атмосферата в Ливърпул, защото както феновете, така и всички в клуба тръпнеха в очакване за благополучен край на сагата с преговорите.

Все пак се очаква заплатата на Салах да бъде значително увеличена - по неповърдена информация сега той прибира по 240 000 паунда седмично, а след преподписването тази сума ще набъбне до 400 000 паунда.