ЦСКА вече се разплаща с кредиторите на фалиралото дружество, след като парите, преведени по спечеления търг за емблемата, тръгнаха по сметките им.

Списъкът е дълъг - общо 143-ма кредитори, сред които фирми и физически лица. Най-големите пари чака НАП - 4 486 200 лева, което е повече от 1/3 от общия дълг, натрупан при управлението на Александър Томов и фирма "Титан".

Задълженията плаща настоящото ръководство в лицето на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов.

Общо 8 милиона лева вече влизат по сметките на хора, които с месеци не са получавали дължимите им възнаграждения от клуба - треньори, играчи, служители, както и компании, с които ЦСКА е работил. И не си е плащал. Така клубът изпълни обещанието да поеме поне част от дължимото, макар Ганчев и Инджов да не са хората, натрупали дълговете.

През септември 2016-а ЦСКА бе обявен във фалит, а с придобиването на емблемата и спортните активи на търга, актуалното ръководство вече има необходимите основания и аргументи, и ще претендира пред УЕФА и БФС за пълноправно наследяване на 31-кратните шампиони и най-успешен отбор в българския футбол.

Синдикът по търга - Дора Милева, потвърди за започналото изплащане на суми към кредиторите. Не са получили суми тези, които не са предоставили сметки за превеждане на парите.