Аржентинската футболна легенда Ернан Креспо заяви, че Лионел Меси не е трябвало да разчита на баща си за уговарянето на евентуалното напускане на Барселона.

Бащата на Меси - Хорхе, беше този, който преговаряше с каталунците за разтрогване на договора, след като Лео изрази категоричното си желание да играе за друг отбор.

Рекордьорът по голове за Барса искаше да използва клауза, която по договор бе изтекла през юни, но се оказа, че може да напусне само срещу 700 милиона евро.

Креспо вярва, че неговият сънародник е трябвало да наеме специалист, който да му помогне с юридическата част.

"Хорхе не спира да се държи бащински, но в тази ситуация се нуждаеш от професионалист. Не е същото като да преговарят с агент. Това е баща му. Агентът не се интересува от семейната част. Не исксам да го отделям от баща му, но той няма такъв опит като професионалистите. Говорим за разговор с директори, за контракти и за пари. Нуждаеш се от някого, който може да се справя в такива ситуации", заяви Креспо.

Финалното решение е Меси да остане в Барселона за още една година, макар и не по свое желание. Следващото лято аржентинецът най-вероятно ще премине в Манчестър Сити.