Саудитският Ал Насър изглежда ще има местна конкуренция за подписа на Кристиано Роналдо. Португалската легенда ще разпали многомилионна битка между два от най-гoлемите отбори в страната, които искат да го привлекат в редиците си. Преди броени дни се появи информация, че от Ал Насър, където в края на 90-те за кратко се подвизаваха Димитър Пенев и Христо Стоичков, са готови да дават на CR7 космическите 200 милиона евро на година.

Сега обаче на сцената излиза и друг местен тим - Ал Хилал, който също иска да има Роналдо в състава си. Двата отбора от Рияд имат общо 27 шампионски титли на страната. Ал Хилал е с 18, което е рекорд в местния футбол, докато Ал Насър е бил шампион 9 пъти.

И двата тима имат в съставите си фигури, преминали през някои от големите европейски тимове. В Ал Хилал изпъкват Одион Игало, който игра за Манчестър Юнайтед и Лусиано Вието (Атлетико Мадрид), докато в Ал Насър са Давид Оспина (Арсенал), както и Винсент Абубакар, който е реализатор №3 в историята на Камерун.

Рекордьорите по титли на Саудитска Арабия са готови на всичко, за да измъкнат Кристиано под носа на големия си съперник, а това означава още по-изгодна от финансова гледна точка оферта.

Португалецът е свободен агент, след като се раздели с Манчестър Юнайтед преди няколко седмици.