Кристиано Роналдо направи своя прочит на изминалия сезон с публикация в социалните мрежи, харесана и споделена стотици хиляди пъти от милионите последователи на един от най-популярните атлети на нашето време.

Само в Инстаграм и Фейсбук португалецът има около 175 милиона такива.

В типичен неособено скромен стил (а и има защо да е нескромен), КР7 се обърна към феновете:

"Животът и кариерата на всеки топ играч е със спадове и възходи. Година след година се изправяме срещу фантастични отбори със страхотни играчи и с амбициозни цели. Винаги трябва да даваме най-доброто, за да стигнем това ниво.

През тази година не спечелихме Серия А, като поздравявам Интер за заслужената титла. Но оценявам всичко постигнато от Юве и в колективен, и в индивидуален план. Суперкупата, Купата на Италия, както и призът за голмайстор на Серия А ме изпълват с щастие. В тази страна нищо не е лесно за печелене.

С това аз стигнах целта, която си поставих от първия ден в Италия - да спечеля първенството, купата и Суперкупата. Да бъда избран за футболист №1 и да стана голмайстор на шампионата.

Постигнах го във футболна страна, пълна с големи клубове и със собствена специална култура в играта.

Не аз преследвам рекордите, а те преследват мен. Футболът е отборна игра, но през индивидуалните си качества помагаме на отборите си да постигат целите. Титлите са неизбежни, когато има индивидуалната класа и личните рекорди и постижения. Едното следва другото.

Горд съм, че съм шампион на Англия, Испания и Италия. Носител на Купата в Англия, Испания и Италия. Носител на Суперкупата в Англия, Испания и Италия. Над 100 гола за клуб в Англия, Испания и Италия. Най-добър играч в Англия, Испания и Италия. Голмайстор №1 в Англия, Испания и Италия.

Това означава, че съм оставил следата си в тези държави и съм дал радост на феновете на отборите, за които съм играл.

Затова и работя, това и продължавам да преследвам до последния ден. Благодаря на всички, които са част от това пътуване!"