Сър Алекс Фъргюсън е бил в основата на завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед. Португалецът отново ще играе на "Олд Трафорд", откъдето си тръгна през 2009 година, за да премине през Реал (Мадрид) и Ювентус и сега отново да се озове в английския колос, изненадвайки мнозина с този трансфер.

До последно Кристиано бе спряган за градския съперник Сити, но в крайна сметка се върна към корените си, подписвайки с бившия си отбор.

"Знаете, че имам фантастична история с този невероятен клуб. Дойдох на 18-годишна възраст и разбира се, че съм много щастлив да се върна удома след 12 години. Наистина съм много доволен и нямам търпение за първия си мач. Първо подписах тук още като тийнейджър и сър Алекс Фъргюсън имаше ключова роля за това. Той ми е като баща. Помагал ми е много и ме е научил много неща. Постоянно поддържаме връзка. Изигра голяма роля за завръщането ми в Юнайтед", каза той пред официалния сайт на "червените дяволи".

"Искам да помогна на Манчестър да постигне големи неща и да печели трофеи", добави португалецът.

"Имам добри отношения с Оле, играли сме заедно, но сега ситуацията е друга. Аз съм още футболист, а той - вече треньор. Но може да разчита на мен и на това, че ще направя всичко, което поиска от мен", коментира още Кристиано.

"Феновете са най-важни. Чудесно е, че отново са по трибуните. А феновете на Юнайтед са наистина специални, спомням си всичко чудесно - знам, че още пеят песни за мен. Надявам се, че ще ги видя много, много скоро", завърши Роналдо.