Кристиано Роналдо получи поредната си статуетка в блестящата си кариера - тази за легендарен играч от испанския вестник Marca.

Португалецът гостува в Мадрид, където като част от церемонията пет деца, облечени с екипите на отборите, от които е бил част, му зададоха интересни въпроси.

Суперзвездата бе леко нервен в началото: "С пресата се справям лесно, но деца...".

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО >>>

Първо въпроса си зададе Клаудия, облечена с екипа на Спортинг (Лисабон).

"Когато дойде като дете, знаеше ли че ще станеш най-добрия в историята. Представяше ли си, че ще спечелиш всичко това?", попита тя.

Embed from Getty Images

"Не, никога не съм мислил за това. Мечтата ми винаги е била просто да бъда професионален футболист", отговори Кристиано.

Следващият въпрос бе зададен от Гонсало с екип на Манчестър Юнайтед: "Кой град ти липсва повече - Манчестър или Мадрид?".

"И двата ми липсват, но животът ме принуди да живея повече в Мадрид, където децата ми бяха родени. Така че Мадрид ми липсва повече", сподели португалецът.

Момчето с португалски екип на име Исиар го запита: "Европейската титла ли е най-добрият триумф в кариерата ти и тази, която те направи най-горд".

За европейският шампион отговорът бе лесен: "Всички титли са важни, но тази, защото е специална. Съвсем друго е да спечелиш нещо за страната си и е по-трудно. Това е най-ваажната титла в кариерата ми".

Хорхе с екип на Реал (Мадрид) просто изрази съжалението си, че Роналдо е напуснал любимия му отбор. "И аз съжалявам", отговори събеседникът му.

Последният въпрос бе от Марко с екип на Ювентус: "Ще спечели ли Юве Шампионската лига тази година?".

"Не знам, ще опитаме, както винаги, дано се получи", каза Кристиано.

Снимка: AP/БТА