Криза налегна клуба на Георги Дерменджиев "Ордабаси", който стартира много позитивно като резултати през сезона в Казахстан.

Отборът на бившия треньор на "Лудогорец" е четвърти в класирането, има 16 точки от 10 кръга, но загуби три пъти в последните 5 мача. Видимо и на терена се отразява случващото се в клуба.

Най-сериозният интернет портал за футбол в страната sports.kz разкри причините за срива - в отбора не са получавани заплати от няколко месеца. Клубът изпитва сериозни финансови затруднения.

"Не мога да коментирам, това са неща от кухнята - каза в интервю за сайта Дерменджиев. - Моята задача е тимът да се класира за евротурнирите, продължаваме да преследваме тази цел. Не е лесно, защото конкуренцията е силна.".

В първенството на Казахстан работят трима български треньори - Стойчо Младенов е начело на "Кайсар" (седми в момента), а Николай Спасов води "Кизил-Жар" (десети).

Национален треньор е Станимир Стоилов, а в следващите дни вероятно начело на още един тим - "Иртиш", ще застане Стамен Белчев, който води в последните 18 месеца ЦСКА.