Един от най-успешните и популярни испански клубове - Валенсия, е в сериозна криза, като дори се появиха опасения за бъдещето му.

В последните три сезона "прилепите" се завърнаха в Шампионска лига, завоюваха и Купата на Краля, но признаците за възраждане бързо угаснаха.

След коронавируса, който обхвана доста от играчите, отборът пропусна шанс да се класира за Европа, което допълнително утежни и без това лошото финансово състояние на клуба.

Стигна се дотам, че президентът обяви за продан абсолютно всеки един футболист на клуба, без капитана Хосе Гая.

Валенсия вече продаде Феран Торес на Манчестър Сити и Франсис Коклен на Виляреал, но изкараните 30 милиона бързо отидоха за погасяване на дългове.

Така надвисва нов проблем - заплатите на играчите.

Клубната каса е празна, а шефовете вече са започнали разговори с футболистите за разсрочено изплащане на задълженията им напред във времето.

До момента обаче те не срещат особено разбиране, а в някои местни медии се появиха мрачни прогнози, че при липсата на изходящ трансфер в следващите седмици, бъдещето на Валенсия ще бъде поставено под въпрос.

Позитивното за клуба на този етап е, че все пак разполага с играчи на доста прилично ниво и със солидни визитки, които лесно биха привлекли интереса на друго клубове.