Нидерландският гранд Аякс е в една от най-сериозните си кризи в цялата история, а това състояние на някогашното европейско величие продължава вече повече от година.

Цялата криза доби нови висини в голямото дерби на страната - "Де Класикер" срещу вечния съперник Фейенорд, което бе прекъснато след само 53 минути игра. ВИДЕО ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ ВИЖТЕ ТУК >>>

Но тези 53 минути бяха истински кошмар за домакините, защото в тях Фейенорд водеше с 3:0 в резултата и общо взето не изпитваше никакви затруднения на терена.

Всичко това идва на фона на ужасяващия старт на сезона, в който за четири кръга Аякс събра само пет точки. Нещо, което е напълно нетипично и невиждано от десетилетия за най-успешния нидерландски тим.

А феновете на Аякс не са от най-спокойните, като очевидно и тяхното търпение се изчерпа, а това доведе до прекратяването на "Де Класикер".

Феновете на домакините започнаха да хвърлят факли по терена още в края на първата част, която след кратко прекъсване все пак се доигра.

Това обаче бе невъзможно малко след подновяването на полувремето, когато обсипването с факли продължи, а мачът бе окончателно прекратен.

Първата информация от Нидерландия е, че в близките дни ще се взима окончателно решение за съдбата на сблъсъка, но той по всяка вероятност ще е негативен за Аякс.

Независимо дали ще се запази това 0;3, или към него служебно ще се добавят още три гола, то кризата в клуба ще продължи, а преиграване на двубоя сякаш изобщо не стои на дневен ред.