Отборът на Крумовград, който впечатлява с представянето си в родното първенство при дебютния си сезон в елита, ще играе домакинските си срещи и през следващата кампания на базата на Ботев (Пловдив) в квартал "Коматево". По време на престоя си във Втора лига тимът домакинстваше в града, от който по принцип е, но след като влезе при най-добрите нямаше как това да се случи поради лицензионните изисквания от страна на БФС.

В последно време се говореше и за неразбирателство между ръководствата на Крумовград и Ботев, поради което родопчани търсеха други опции за стадион, на който да играят, но изглежда всико е изгладено.

Ето и позицията, публикувана от клуба:

"Скъпи крумовградчани,

Радостни сме да ви съобщим, че през следващия състезателен сезон нашият отбор отново ще играе домакинските си срещи на спортен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Трудната ситуация, в която бяхме поставени, изчаквайки изграждането на нашия дом, както и невъзможността да играем по-близо до нашия град, създаваше реална опасност момчетата в жълто и синьо да нямат възможност да радват с играта си любителите на футбола в Крумовград.

В този критичен за нашия клуб момент ПФК Ботев Пловдив отново ни подаде ръка, за което благодарим искрено и от сърце. Няма да забравим големия жест, с който носителите на Купата на България доказаха за пореден път, че са наистина голям клуб.

Тренировките на отбора ще продължат да се провеждат на базата в село Оризари"

Отборът на треньора Станислав Генчев е във впечатляваща форма и няма загуба вече 15 последователни мача в шампионата.

Но и през следващия сезон, за да гледат мачовете на тима, гражданите на Крумовград ще трябва да пътуват по повече от 100 километра до Пловдив.