Христо Крушарски говори за намеренията си като кандидат за президентския пост на българския футболен съюз.

Бизнесменът, който години наред помага на Локомотив (Пловдив), смята да въведе ред и порядък в родния футбол, а приоритети при евентуален негов успех в борбата за поста ще бъдат детско-юношеския футбол, съдийството и построяването на нов национален стадион.

"Проблемите се решават по един начин - с ред и порядък. Футболът не е по-различен от едно предприятие. Той трябва да се управлява правилно. Първата ми задача ще бъде да огледам екипа и да преценя дали той може да работи. Трябва да се изберат точните позиции, защото в БФС вече има хора, които са влезли в проблемите. Те просто трябва да се управляват правилно. Първата сбирка ще бъде със зоналните съвети. Ще им представя моята визия и който може да работи, да си вдига ръката и да почва да бачка. Който не може, да си тръгва с бърза скорост", обяви той на пресконференция днес.

И добави, че има идея да покани всички кандидати на "едни боянски ливади", визирайки футболната база в Бояна, за да седнат и да обсъдят ситуацията и всеки да сподели вижданията си.

После обясни, че най-важни за него са школите и като пример за това спомена всичко, което е направил в ДЮШ на Локомотив, като посочи, че вече започват да излизат кадри.

"Друго важно нещо е съдийството. За да се подготви за тежка битка, на един съдия му трябва време. Защо трябва да му сервирам, че утре ще свири Левски - ЦСКА? По-добре му кажи един месец предварително, за да може той да се подготви. Ще застана твърдо зад съдиите и ще ги защитавам от тези, които искат да им влияят. Ако има такива опити и ако съдията е съвестен, аз лично ще спра това", каза още той.

А за финал отчете, че е крайно време да се направи нов национален стадион и даде за пример АРжентина, където по думите му ново съоръжение е било построено в най-голямата криза.