Президентът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски се оттегля - новината, за която из Пловдив се говори от месеци, е факт.

Босът дойде в клуба преди 7 години, като тогава си призна, че не разбира много от футбол, но пък знае как се прави организация, колектив и се гонят цели.

И точно това направи - с неособено голям ресурс и бюджет превърна Локо в сериозен фактор и в първенството, и особено в турнира за Купата на България, спечелена два пъти поред.

"Локомотив е влак без спирачки, просто трябва някой да го побутне и да тръгне - каза Крушарски след победата над ЦСКА с 2:0. - Няма нищо драматично, че аз си тръгвам. Започнах в Локомотив с победа и си тръгвам с вдигнато чело, пак с победа. Доведох хора, които имат възможности да помагат и да продължат моите дела.

Бях го решил още миналата година, но не бях подсигурил достатъчно нещата. Аз съм човек, който не оставя нещата в калта. Просто се договаряхме с моите партньори. Поговорихме си, разбрахме се, че те ще продължат каузата. Така че проблем не виждам.

Нищо страшно няма, че си тръгвам. Да не би да затворим стадиона? Няма да го затворим. Можеше да се затвори преди 7 години, когато дойдох. Това, което направихме, ще продължи да се прави.

Дано обаче вашата община, общност да седнат малко и да се замислят за такива като мен, които си харчат парите. Защото те досега не са помогнали с нищо. Един цент не са извадили. Дори ток и вода си плащаме ние на общинския стадион. Това никъде по света го няма.

Аз съм виновен да вземат три купи. Това за мен остава радост. Такава тръпка не съм имал през живота си. С този колектив успяхме да постигнем много - и фенове, и играчи. Сега трябва да създаваме наши кадри. Това е моята препоръка към новото ръководство. Защото тези, които идват отвън, са тук да вземат едни пари и изобщо не им пука за емблемата. Тъй че от догодина ще видите на терена много млади момчета, те вече никнат един по един като гъби.

Няма да имам участие вече в ръководството. Оставам фен на Локомотив."