Историята на Емилиано Сала не свършва с погребението на футболиста в родния му град Прогресо в събота. За случилото се ще се говори и още, но гледката, която накара света да се разридае още веднъж от тъжните събития, бе на едно вярно куче.

Нала, най-добрият приятел на Емилиано, го чакаше за последно сбогом пред вратите на баскетболната зала до стадиона на Сан Мартин де Прогресо. Там бе поклонението преди последния път на футболиста.

Черното куче лежеше до вратите и вдигаше глава при влизането на всеки следващ тъжен посетител.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимките и кадрите на черния приятел, който не ставаше и чакаше, обиколиха социалните мрежи и интернет в деня след изпращането на футболиста в последния му път.

Нала трябваше да пътува с Емилиано от Нант към Кардиф във фаталния полет на 21 януари, който така и не стигна до Великобритания.

Футболистът се върна да вземе най-необходимото от багажа си и да направи първи тренировки в новия клуб. Самолетът му падна в Ламанша, откъдето бе извадено тялото му.

Според съотборници в Нант, кучето е останало в дома във Франция в последния момент, след като Емилиано е разбрал с какъв малък самолет ще лети. Той е искал да се върне седмица по-късно за Нала, а през това време да организира с какъв транспорт да я заведе в новия дом.

На поклонението в Прогресо през уикенда се събра целият град - той не е голям, около 7-хиляден. Дойдоха делегации от Нант и Кардиф, като мениджърът на уелския клуб Нийл Уорнък лично дойде да изпрати играча, когото бе срещал само веднъж - при подписването на контракта.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

А братовчедът на Сала - Матин Гати, който застана да говори в микрофоните на множеството медии пред залата за поклонението, заяви убедено:

"Емилиано бе убит. Това не е инцидент. Това е трагедия, която можеше да бъде предотвратена. Трябва да се разследва как така е пратен на този полет сам, къде са агентите по сделката? Защо е трябвало да лети с този самолет, а не с редовни линии? Много неща са крайно съмнителни.".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos