Президентът на БФС Борислав Михайлов отново впечатли с приповдигнато настроение след заседанието на Изпълкома на централата, официализирало Красимир Балъков като национален селекционер.

И даде мнение по въпроси извън този за треньора.

"Съдийството е по-добро от всяка друга година. Това е мое мнение - каза шефът на футболния съюз. - Върху тях се оказва огромен натиск. Има хора, които три дни преди мача, започват да говорят за съдиите. Виждате какви грешки правят съдиите в големите първенства, дори с ВАР. И ВАР прави грешки с шест души, които гледат на екран.

Затова няма промяна в Съдийската комисия. Съдиите трябва да се окуражават.

Всички хора, зрители и телевизия са доволни от този формат. Първенството е много интересно.

Не се знае кой ще бъде шампион. Има спор кой ще изпадне. Има напрежение във Втора лига кой ще бъде на бараж. Смяната на схемата е оправдана.

По никакъв начин изваждането на Верея няма да се отрази на българския футбол. Това са сигнали на УЕФА, има достатъчно съмнения. Самите ръководители на Верея са знаели за това нещо, били са и глобени. Никъде не е цитиран друг отбор. Обвиненията са само срещу Верея.

Работим много сериозно срещу "черното тото". Преди 4 години имаше 46 сигнала срещу български отбори. Сега има пет срещу български отбор. По правилник на петия сигнал отборът се вади от групата.

Все пак нямаше как Михайлов да подмине въпросите около изненадващото напускане на поста от Петър Хубчев, който подаде молба да бъде освободен от поста на 1 май.

"Не сме се събрали за миналото, а за бъдещето. Питайте Хубчев защо си тръгна. Има оферта от клуб, той така реши, никой не го е гонил. На мен ми каза, че е раздвоен. Това си е лично решение на мъж, който е на 50 години.

Беше трудно да намерим селекционер за толкова кратко време и се радвам, че Краси се съгласи".