Златан Ибрахимович изригна на прощаване с Мейджър Лигата, където вероятно изигра последния си мач тази нощ. Неговият ЛА Галакси загуби полуфинала в конференцията от ФК Лос Анджелис с 3:5 и отпада от плейофите.

Говори се, че Златан се връща в Европа, като Карло Анчелоти и Наполи са фаворити да го привлекат.

"Не става дума за пари, аз имам пари - започна тирадата си Ибра от въпроса за неговото бъдеще. Контрактът му с Галакси изтича през декември. - Ще видим какво ще се случи. Вие гледате ли МЛС в последните две години? Лигата е добра, защото аз играя в нея (шведът има 53 гола в 58 мача за отбора в двата си сезона зад Океана - б.а.). Гледат я по света, защото аз съм тук. Ако мен ме няма, никой няма да помни, че има МЛС.

Стадионът тук е малък. Да, публиката е добра, но стадионът ми е малък. Аз съм свикнал да играя пред 80 000, това е моята сцена. Аз направих Галакси известен клуб. Не някой друг (Дейвид Бекъм и Стивън Джерард играха там преди него - б.а.).

Срещнах се с Де Лаурентис, президента на Наполи - това е съвсем ясно и не го отричам. Не виждам защо вестниците в Лос Анджелис го пишат като сензация. Бяхме в един хотел, пихме кафе и си говорихме. Срещнахме се като нормални хора, а не като собственик на клуб и футболист.

Гледахте ли мача днес? Видяхте ли съдийството? Беше ли от засада първият им гол? Беше. И къде беше ВАР по това време? Сигурно е отишъл да пие кафе с Меджик Джонсън...

Но няма да седя тук и да ви се оплаквам от реферите, защото това е под нивото ми. Паднахме и това е."

Според италиански медии, на 1 януари Златан ще подпише с Наполи по две причини. Близкото му приятелство и голямо уважение към треньора Карло Анчелоти, както и възхищението от филм за Марадона, който е гледал наскоро.

Той го е накарал да реши да отиде в Неапол, за да опита тръпката от това да има подкрепата на феновете на отбора, която е видял в документалните кадри за годините на Диего в града.