Златан Ибрахимович пристигна с гръм и трясък в Милано и бе представен като нов играч на Милан. А когато шведът е пред микрофони, винаги е интересно.

Ибра не разочарова, като нареди култови лафове и разкри подробности как е бил убеден да се върне при "росонерите", където феновете го боготворят.

"Дойдох тук, защото това е моят дом - обобщи на старта на пресконференцията 38-годишният нападател. - Когато си тръгнах от Милан преди години, това бе против моето желание. Не исках да напускам този клуб. Тогава нещата се случиха без моето съгласие, но... каквото било - било."

Ето още от казаното Ибрахимович на представянето:

- Това, че съм на 38, определено има значение. Не съм на 26 в някои отношения. Но пак съм си Златан. Когато Златан е тук, Златан е тук! Да, ако не мога да тичам с топката 40 метра, просто ще я ритна от 40 метра!

- Интересното е, че на 38 години имах повече оферти сега, отколкото когато бях на 28.

- Първо ми се обади Паоло Малдини, който ми предложи да се върна. После поговорих със Звонимир Бобан. Нямах никакви колебания, Милан е моят дом.

- Милан си е Милан, независимо от класирането в момента. Не можеш просто да изтриеш историята, нали!?

- Не съм дошъл тук да бъда талисман при излизането на отбора. Аз съм Ибрахимович, тук съм да побеждавам.

- След загубата от Аталанта с 0:5 (в последния мач преди прекъсването в Серия А за Коледа - б.р.) получих куп обаждания и съобщения от приятели, фенове на Милан. Не издържах - трябваше да отговоря на това и да дойда!

- Имах нужда от още една инжекция с адреналин преди да се откажа. И мисля, че я намерих.

Милан е на 11-о място в първенството, на 14 т. от зоната с местата в Шампионска лига и с отрицателна голова разлика.

Снимка: AP/БТА