Бившият нападател на Спартак (Варна) и Локомотив (София) Саша Антунович се завърна в българския футбол, но вече в друга роля. Култовият образ, известен с прозвището си Цоко, вече е спортен директор на елитния Царско село, съобщиха от клуба.

“Саша Антунович ще помага за развитието на Царско село и ще е ангажиран с подбора и привличането на футболисти, както и генерално за трансферите в представителния отбор. Той ще има ангажимент да следи развитието на играчите както в България, така и в чужбина”, гласи официалната информация от отбора.

Антунович има един сезон в Спартак, а след това в продължение на три години играе за столичния Локомотив, където вкарва 30 гола в 78 мача. Част е от онзи състав на “железничарите”, който прави осем поредни двубоя без загуба е евротурнирите.

„Това е голяма чест и удоволствие, че г-н Стойне Манолов, президентът Иво Андреевски и Любослав Пенев ми гласуваха доверие за тази отговорна работа. Заедно с тях сме вече повече от година, но сега работата ми се официализира. Убеден съм, че хубавите моменти за Царско село тепърва предстоят. Ще дам всичко от себе си този отбор да продължи възходящата линия, която е поел. Смея да твърдя, че имаме едни от най-добрите условия за работа в България. Сигурен съм, че ще продължим ползотворната работа всички заедно“, каза след назначаването си Антунович.