Роналд Куман озадачи всички с пресконеференция в Барселона, която продължи около 2 минути и включи само негово обръщение, прочетено от предварително подготвен лист.

Нидерландският треньор стана и си тръгна след това, без да изчака въпроси от репортери. Ето какво каза в съобщението си Роналд:

"Клубът е зад мен като треньор. Осъзнаваме, че финансовата ситуация е свързана със спортно-техническата част и резултатите. Ние трябва да построим наново отбора, без да имаме възможност за някакви големи финансови инвестиции в него. Това отнема време.

Бъдещето е в младите и трябва да им дадем възможност и да имам търпение към тях, за да ги видим като световни звезди след няколко години. Те ще бъдат новите Шави и Иниеста, но и на тях трябваше време. Нямаме големи очаквания от участието си в Шампионската лига, но в първенството на Испания ще вървим с оптимизъм.

Знам през какъв период минаваме, надявам се медиите и феновете да го разбират също така. Искам вашата и тяхната подкрепа в този труден момент. Играчите са щастливи, защото феновете ги подкрепиха срещу Гранада (1:1 в понеделник). Да живее Барса!"

След това Куман се оттегли, оставяйки в пълно недоумение медиите.

Треньорът е под напрежение след колебливия старт на сезона на отбора, а вече открито се говори и за негов конфликт с президента Жоан Лапорта.