Селекционерът на нидерландския национален отбор Роналд Куман обяви възстановяването си. Той беше хоспитализиран поради сърдечни проблеми.

"Това, което се случи миналия уикенд, беше малко страшно. Не само за мен, разбира се, но и за семейството ми и приятелите ми. За щастие, лекарите бързо ми помогнаха. Те действаха перфектно, за което съм им много благодарен. Такива събития ви помагат да слезете от небето на земята.

Невероятно е колко хора ме подкрепиха, колко съобщения за подкрепа получих. Не само от приятелите ми в света на футбола, но и от напълно непознати. Това означава много за мен и бих искал да благодаря на всички. Сега отново съм здрав като бик. Това означава, че ще се върна и отново ще бъда напълно ангажиран да работя веднага щом футболът бъде възобновен. Още веднъж искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха. Ще се видим скоро", заяви Роналд Куман.

57-годишният специалист ръководи нидерландския отбор от 2018 г. Под неговото ръководство "оранжевите" стигнаха до Евро 2020, където ще играят в група C с Украйна, Австрия и един от победителите в Лигата на нациите.