Закъсалият в Серия А отбор на Бреша уволни треньора Еуженио Корини за втори път през този сезон, само три дни след като на официалната страница му беше гласувано "пълно доверие в лидерските и треньорски качества".

Корини беше уволнен за първи път на 4-и ноември, но само месец по-късно го върнаха с ново назначение, след като брешаните наредиха три загуби подред при Фабио Гросо. От друга страна, така клубът се спаси от изплащането на неустойка за първото уволнение.

Връщането на Корини имаше положителен ефект в първите два мача, които те спечелиха, но в следващите седем паднаха пет пъти и в две срещи завършиха наравно.

В момента Бреша има 15 точки, колкото е събрал и намиращия се на последното 20-о място отбор на СПАЛ (Ферара).

"Искаме да съобщим, че Еуженио Корини повече не изпълнява длъжността на треньор на първия отбор. Искаме да му благодарим както за усилията сега, така и за помощта при влизането ни от Серия Б в Серия А, се казва в становището на клуба.

Минути по-късно стана ясно, че Бреша има готов заместник на италианеца - Диего Лопес. Уругваецът за последно води Пенярол, а в миналото бе треньор на Болоня и Палермо.