Арабската финансова инвазия може да се окаже спасителната сламка за закъсалия Барселона. Каталунците имат сериозни проблеми със запълването на дупки около бюджета и това принуди да отправят поглед на Изток.

Президентът на Барса Жоан Лапорта призна, че преди няколко дни е пътувал до Катар, за да води преговори за финансова инжекция. Босът отказа да уточни точно под каква форма ще дойде тя, но демонстрира оптимизъм.

"Пътуването до Катар? Финансово клубът се намира в трудно състояние и има някои пазари, които не може да забравим. Срещнах катарски бизнесмен, който се интересува от инвестиции в Барселона", каза Лапорта пред Mundo Deportivo.

Каталунският футболен гранд е изправен пред сериозни финансови проблеми, но се опитва да използва нестандартни решения, за да привлече нови играчи. Такъв е случаят с полузащитника Илкай Гюндоган, който се присъедини през летния трансферен прозорец като свободен агент.

Също така редица медии съобщават, че Арда Гюлер от Фенербахче и Витор Роке от Атлетико Паранаензе скоро ще се присъединят към отбора.

Като остава обаче отворен големият въпрос - ще бъде ли допуснат Барселона до участие в Шампионската лига през идния сезон. Преди дни се появиха писания, че каталунците ще отърват санкцията от УЕФА, но все още официално решение липсва.