Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, имаше изключително неприятна неделя вечер, както вероятно и всеки друг фен на Барселона.

Каталунците преживяха поредното си разочарование през сезона, като завършиха наравно 3:3 у дома с намиращия се в зоната на изпадащите тим на Гранада.

Медиите в Каталуния описаха и някои случки от ложите на "Монтжуик", където също е имало доста интересни моменти, а не само на терена, където зрителите видяха шест попадения.

Любопитните случки са били свързани с изключително критикуваният президент на каталунците Жоан Лапорта, който в изблик на гняв от поредния разочароващ момент е започнал да хвърля платата с храна в своята ВИП ложа.

По разкази на журналисти, станали свидетели на случката, Лапорта е обърнал няколко подноса с храна на земята, видимо афектиран от случващото се на терена.

Бурните реакции в ложата са привлекли вниманието на група фенове, които са започнали да скандират срещу Лапорта, а някои от тях дори са опитали да се доберат до ложата, вероятно да търсят саморазправа с президента на любимия си клуб.

Наложило се е охраната около ложата да бъде засилена, за да не се стига до повече ексцесии.

"Маrca" също така съобщи, че веднага след последния съдийски сигнал Лапорта се е насочил към съблекалнята, където вероятно е изразил възмущението си от показаното на самите футболисти.

Макар преди година да взе титлата в Ла Лига, Барселона се намира на третото място и след 24 кръга изостава с 10 точки от лидера Реал.