Уругвайската легенда Диего Годин вероятно няма да помни с особено добри чувства последния мач в кариерата си. Ветеранът обяви оттеглянето си на 37-годишна възраст след загубата на Велес (Сарсфийлд) от Уракан в първенството на Аржентина, но сега се появиха шокиращи детайли за случки след края на срещата.

При прибирането си в тренировъчния комплекс на стадион "Вила Олимпика" няколко часа след загубата с 0:1, футболистите на клуба, в това число и Годин, са имали брутална визита от недоволните си привърженици.

17-годишният нападател Джанлука Престиани разказа стряскащи детайли от посещението на ултрасите от групировката "Бара Брава". Ето и какво каза той:

"Пристигнахме обратно на стадиона и вървяхме към колите си, за да се приберем по домовете. Беше тъмно, когато автомобилите на "Бара Брава" ни пресрещнаха, бяха може би пет или шест", заявява тийнейджърът, цитиран от ESPN.

"Удариха ме в лицето два пъти, след като ме сграбчиха за якето. Бях наистина уплашен, а съотборниците ми не искаха да си тръгнат, за да не ги проследят", продължава младокът.

"Дори казаха на един от тях - "Излез от колата или ще те простреляме два пъти в краката", казва още тийнейджърът, който вече има съмнения относно това дали би продължил в същия клуб.

Заплахата за прострелване пък е била отправена към Леонарда Хара, който е бивш футболист на Бока Хуниорс.

Самите играчи не са се решили на това да отправят жалба в полицията, но властите са се самосезирали и вече има започнало разследване.

Велес спечели само пет мача този сезон и завърши на двадесет и пета позиция от ощбо двадесет и осем отбора.