Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков влезе в директен спор с медиите след края на срещата между Чехия и България в евроквалификациите (1:0).

Кандидатът за кмет на Сливен уточни, че Борислав Михайлов още е президент на БФС, въпреки че е подал оставка. Освен това призна, че не е бил наясно за решението на Ивелин Попов да се откаже от националния отбор.

"Можем да си говорим много, но днес момчетата победиха на терена. Днес видях хъс. Преди го нямаше това нещо и нямаше резултати. Момчетата се сбиха, сбориха.

От вас разбирам, че Ивелин Попов се отказва. Откакто аз отговарям за националния отбор, никой не се е месил на треньорите. Сега имат достатъчно време. Трябва да останат на земята. Не са били кой знае кого. Пожелавам от сърце на тези момчета да могат да се реализират и да си построят живота по най-добрия начин. От тях зависи.

След като тези момчета могат да бият Холандия и Швеция, значи има нещо в тях", каза Лечков, след което заваляха въпроси към него за скандалите с президентския пост в БФС.

"Рано или късно ще има конгрес. Това е отделна тема. Ако искате, следващата седмица да отделим един ден и да си говорим на тази тема.

Какво значение има кой е президент? Да ви кажа, все още е Боби Михайлов. Прочетохте ли устава? Има ли подадена оставка? От кого е подадена? Оставката може да се приеме само на конгрес.

Четете устава! Не искате да чуете това, което ви казвам. В устава пише кой може да свика извънреден конгрес. Настоящото ръководство е легитимно", каза Йордан Лечков