Вицепрезидентът, за когото вече не се знае дали е в оставка или не, на БФС Йордан Лечков, също коментира днешните събития около Изпълкома на футбола ни. Припомняме, че той дори заведе дело срещу организацията, на която е втори висш служител, за да докаже, че трябва да е временно изпълняващ длъжността президент, докато Борислав Михайлов е в оставка. Ето какво каза Лечков:

"Ако се сещате, аз от първия ден казах, че ние си имаме президент.

Забравяме ли каква бе обстановката през 2019-а и под какъв натиск дойдоха тези решения? Не би следвало по такъв начин да се намесват в една независима организация като нашата. Оттеглянето на тази оставка е за доброто на българския футбол.

Трябва да се гласува и да се направи предложение пред държавата - дали сегашно или бъдещо правителство, за промяна на философията на финансирането на спортните клубове, на футболните.

Аз казвам, че това, което зависи от нас, ние го правим. Това, което не зависи от нас, не го изисквайте от нас. Не можем да правим стадиони. Правим компромиси... Например промяната с увеличаването на групата е да се запазят отборите в регионите, на които не им вървят нещата...

Трябва да е ясно финансирането, да има промени в законодателството. Това е закон, който трябва да се приеме.

На редовния конгрес ще имат време претендентите... Ние контактуваме с хората, които гласуват за нас. На тези, които искат да управляват, един съвет - спечелете хората, спечелете си гласовете. Трябва да имат административен опит. Преди 15 години имахме - аз, Боби... Не говорим за футболисти.

Пожелавам им успех. Да си съберат 350 гласа, да ги издигнат... "