Йордан Лечков лично е подписал протокола от заседанието на Изпълнителния комитет на БФС, с който за временен президент на централата бе избран Михаил Касабов, съобщи "24 часа".

Официалното съобщение на БФС от заседанието също споменава, че той се е отказал от правото да бъде временен шеф като първи заместник на Борислав Михайлов. Заради това колегите му били доста учудени от жалбата, с която той оспори избора.

Припомняме, че Лечков внесе жалба в съда срещу решението Миахил Касабов да бъде временен шеф. Бившият играч от "златното" ни поколение, апелирал за нелегитимност на решението, като има претенции да оглави централата до следващия конгрес.

По устава на БФС, постът трябваше да премине в ръцете на Лечков, който е първи вицепрезидент. Но по това време той бе в предизборна ситуация като кандидат отново да е градоначалник на Сливен, което не му позволяваше да заеме поста във футболанта централа.

Така, след отвод на Атанас Фурнаджиев, единствен кандидат остана Михаил Касабов, който е третият вицепрезидент на съюза. Той ясно обяви, че поема отговорността само до конгреса и няма намерение да се кандидатира на него.