Дългогодишният визцепрезидент на БФС - Йордан Лечков, отново нападна Димитър Бербатов и кандидатурата му за управленския пост в родния футбол.

Той отново нападна бившия играч на Манчестър Юнайтед заради отказа му от националния тим, като иронично сподели, че именно Бербаров е любимият му футболист.

Друго мнение, което бившият футболист сподели за пореден път, е че няма по-добър кандидат за президентския пост на БФС от Борислав Михайлов.

"Не съм гонил никого от националния отбор, всеки път говорим по тази тема. Защо се отказаха Бербатов и Ивелин Попов? И кога се отказаха? За първи път ще си позволя да се изкажа по този начин - отказаха се от националния отбор, когато направиха съответния брой голове и мачове. Нали така? Нека си го кажем. И стига за Бербатов - той ми е любимият футболист. Нека се подготви, нека си направи добър екип, а не с тези стари муцуни, и нека го изберат. Знам, че говори пред клубовете, че съдийските такси вече няма да се плащат от тях.

Това не е сериозно! Ще взема и аз да се кандидатирам и ще обещая, че клубовете няма да плащат за полицейската охрана и пожарната по време на мачовете. Не е сериозно, казвам ви", заяви Йордан Лечков в ефира на 7/8 TV.

"За мен Боби Михайлов е най-добрият кандидат и единственият подготвен за този пост. Лесно ли се сваля Батето, а? В последните няколко месеца БФС се сдоби с пет-шест нови спонсора. БФС е единствената спортна федерация, която се самоиздържа. Това е факт. С какво аз персонално съм виновен за проблемите в българския футбол?

Брокерите навремето бяха с нас в успехите, но успехите дойдоха на терена - от нас, футболистите. Клубовете са тези, които изграждат футболистите. Още преди пет години предложих да има правило да се използват играчи до 21 години в стартовия състав в първенството. И какво стана, помните ли? Матеус защо си отвори устата, когато вече беше далеч? Защо не е алармирал веднага? Ицо Стоичков ми е голям приятел, но защо не ми е казал още същия ден за такъв натиск, за какъвто казваш? Казва се веднага, в очите.

А не след десет години. Защо го няма Сливен ли? Навремето ме натиснаха данъчните - бях първият, когото натиснаха. От 1993 година влагам парите си тук, не ходя с охрана. Затова искам от държавата нов закон за спорта и промяна относно разходите в спорта - който е в материята, разбира за какво говоря.

Вижте какъв стадион направиха в Северна Македония. Направи го държавата им. Не чакайте нов стадион от Михайлов или Лечков, трябва държавата, общината. През 2010 година обещаха да дадат по милион и половина на всички 16 отбора в "А" група. На въпрос след месец дали ще дадат тези пари, отговорът беше защо да дават, като половината Изпълком бил за затвора. Помните го и това!", заяви още той.