Дългогодишният вицепрезидент на БФС - Йордан Лечков, отново хвърли вината за състоянието на националния ни тим изцяло върху футболистите.

Доста пъти през години сме слушали бившия кмет на Сливен да обяснява, че ни липсва класа на терена, но иначе всичко друго във футбола ни си е наред.

Пред "bTV" Лечков заяви, че общо взето при тази нагласа на самите футболисти, няма никакво значение кой ще е национален селекционер, а нито един от играчите не е задължен да идва в отбора, явно визирайки бездушната им игра.

"Никого не караме насила да идва в националния отбор. От години говоря, че водещите фигури трябва да бъдат най-активни по време на мач. Това липсваше и в двата двубоя. Лигата на нациите е точно с тази цел - да се подновяват и подмладяват отборите.

Има млади момчета, които чакат своя шанс, и може би това е правилният път - с поглед към бъдеще. Който и да сложим, при такава нагласа на самите футболисти... Този проблем не е от днес, говоря за него от 10-12 години. Когато поканим даден треньор на разговор, той сам си преценява дали да поеме този горещ картоф.

Бъдещето е в младите, това е надеждата, друго не ни остана", заяви той.