Йордан Лечков определи като "грандиозна измама" изнесените документи, на които се е подписал, че е съгласен правомощията президент на БФС да се изпъляват от Михаил Касабов.

В публикуваният в Търговския регистър документ личат подписите на всички членове на Изпълнителният комитет освен Кирил Домусчиев, който не е присъствал на Изпълкома, и Спас Русев, който си е тръгнал преди неговия край.

"Вижте, аз съм подписал единствено присъствен протокол. Давам ви и жокер - проверете какъв е бил дневният ред на въпросния Изпълком на Българския футболен съюз, какви точки са обсъждани на него. Обадете се в пресдирекцията или в деловодството на БФС, нека те ви дадат тези отговори.

Не съм се подписвал под никакво решение за Михаил Касабов. Това е грандиозна измама", сподели Лечков пред "Спортал".

Така абсурдът около родната футболна централа продължава с пълна сила.

Припомняме, че няколко дни след публикуваното от БФС решение, че Михаил Касабов е временен президент до назначаването на конгрес, Йордан Лечков подаде жалба в съда срещу това решение.

Всички негови колеги от Изпълкома бяха изненадани и заявиха, че той лично е отказал този пост, който му се полагаше като първи вицепрезидент на Борислав Михайлов.

Героят от САЩ 94 имаше няколко медийни изяви в последните седмици, в които категорично отричаше да е подавал оставка, да е одобрявал Михаил Касабов за президент или да е говорил за конгрес. Той дори заяви, че ако е имало такова нещо, ще се хвърли пред някоя кола.