Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира случилото се в понеделник вечер по традиционния нахакан начин. И, разбира се, не видя вина в управата на централата ни за нивото на футбола у нас и ужасяващите резултати в последното десетилетие. Лечков е част от ръководството, начело с Борислав Михайлов, вече 15 години.

"Мисля, че днес трябва да бъдем по-мъдри и да не нападаме, защото успехът има много бащи, а неуспехът една майка - философски започна някогашният екзекутор на Германия. - Не искам да сравнявам нашето поколение, защото това е лоша услуга за българския футбол. Виждате реалността каква е. От отбора на Косово колко от титулярите играят в чужбина, играят всеки мач, всеки ден тренират? Аз не търся вина в никого. Вече десет години говоря едно и също.

Какви забележки имате към ръководството? Българския футбол не зависи само от ръководството на футболния съюз. Това са футболни клубове, вътрешно първенство, не искам да се повтарям. Това не е роля на футболния съюз да изкарва футболисти. Това е ежедневна работа на клубовете, те са частни.

Вече започнахме да говорим за смяна на треньорите. Досега БФС е дал възможност на всеки един треньор и всеки, който си тръгне от националния отбор, се изкачва с едно стъпало нагоре. Даже днес за пръв път си позволих да вляза в съблекалнята на полувремето. Писна ми аз да нося само негативи. Дали сме възможност на всеки да развие философията си, да си вика футболистите. В Косово, които ни надиграха категорично, тяхната федерация не е седнала да казва как да играят."