Йордан Лечков подължи с атаките си към Българския футболен същз, като за пореден път определи настоящото му ръководство като нелегитимно.

Дългогодишният вицепрезидент на централата е категоричен, че в момента не се спазва устава на БФС, като предстоящият на 11 декември Конгрес също няма да бъде легитимен.

"Конгрес ще има, но няма да е легитимен. рябва да се следва устава. Продължавам да твърдя, че той продължава да не се спазва устава, който бе гласуван на Конгреса. На 11 декември има насрочена дата за Конгрес. Тепърва предстои да се оформи дневния ред. Каквото и да стане на Конгреса ще се решат нерешените проблеми.

За мен имаше погрешно поискана и погрешно подадена оставка. В момента Борислав Михайлов не влияе на футболния съюз. Конгрес ще има, но няма да е легитимен. Няма да се кандидатирам за президент на БФС.

Искам да ми посочите какво не сме свършили, като ръководство откакто поехме БФС. Българският футбол се оформя в клубовете, не в националния отбор. Няма как, ако през седмицата не тренираш на 100% през уикенда да ти се получат нещата. Всички ние сме виновни за състоянието на българския футбол. Когато ние играхме си свършихме работата на терена. След това, като ръководство също си свършихме работата.

Не виждам Стилиян Петров или Емил Костадинов, като шеф на БФС. Нека да видим какво ще се случи. Клубовете избират президента", сподели той пред bTV.