Йордан Лечков за пореден път бе доста остър в коментарите си относно битката за президентския пост на Българския футболен съюз.

В специално интервю за "Дарик радио", вицепрезидентът и член на Изпълкома на родната централа, коментира темата с утрешния отложен конгрес.

БФС официално обяви, че такъв няма да има, а като основание бе използване все още чакащите решение на съда жалби от страна на екипа на Бербатов. Неговият екип обаче възнамерява утре да отиде в НДК, където по план трябваше да се проведе този редовен конгрес.

Той определи случващото се като "фантасмагории на дечковци". Лечков също така попита на какво точно възнамерява да бъде президент Бербатов, защото БФС си има легитимно избран такъв в лицето на Борислав Михайлов.

"Няма да бъда в НДК. Няма за какво да бъда там. На 12.10 се проведе конгрес. Всичко друго са спекулации на млади хора, които не искам да засягам. Втръснаха на обществото с жаждата си за власт.

Цари една анархия, но къщичката ни е подредена. При нас нещата си вървят. Ние сме един регулаторен орган, който е подчинен на УЕФА и си имаме правила. Ако нещо не е наред УЕФА ще ни санкционира. Ние няма да се намесваме на работата в съда. Това са процедури, които си имат срокове.

Това са фантасмагории, в които тези дечковци си ги вярват. Бербатов като какъв го казва и защо трябва да го вярваме. Кандидат на кое? На зеленчуковата борса ли? Ние имаме президент. Вие му обръщате внимание какво казва. Реалната обстановка е, че имаме законно избран президент и Изпълком. Бяха тук УЕФА и ФИФА. Несериозно е това, което коментираме в момента.

Повече от 420 клуба са изразили подкрепата към настоящето ръководство. Това е съвсем достатъчно. Това не виждам смисъл да го коментирам. Събират се някакви подписки, през някакво дружество и заплахи. Държавен служител, шофьор на прокурор, ходят да плашат клубовете в Сливен. Нали знаете, че не си ги измислям тези неща", заяви Лечков.