Дългогодишният вицепрезидент на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, за пореден път коментира темите около родната централа.

Пред "Блиц" бившият кмет на Сливен отново повтори мнението си, че оттеглената оставка на Михайлов е било най-логичното и правилно нещо.

Според Лечков, Борислав Михайлов напълно заслужено продължава да е президент на родния футбол, защото е бил свален с грозен скандал, скалъпен по холивудски сценарий. Той визира расисткия скандал от мача срещу Англия на 14 октомври 2019-а, след който Бойко Борисов и Красен Кралев поискаха оставка на Михайлов.

Лечков също така категорично заяви, че Михайлов отново ще се кандидатира за поста, като лично той ще го издигне като кандидат за позицията.

"Боби ще се кандидатира. Нали искате новини - ето ви новина. Гореща новина или както му казвате - топ новина. Боби Михайлов ще се кандидатира отново и аз ще издигна кандидатурата му. Бъдете сигурни, че много хора пак ще го подкрепят.

Вдигна излишен шум. Аз отдавна съм казал, че футболният съюз си има президент, че всичко друго е нелегитимно. Че няма как да има конгрес в момента, а когато му дойде времето - т.е. през февруари 2022 година. Появиха се кандидат-президенти. Стягат хората кампания, лошо няма, но конгресът е още далеч.

Защо да ме изненада оттеглената оставка, след като Боби си беше и е президент на БФС. Неговата оставка беше една скалъпена история. Принудиха го да я подаде. Сещате се кой стоеше зад всичко това. Така нареченият расистки скандал беше изпипан сякаш по холивудски сценарий - майсторски и професионално.

Хора, които обиждаха английските национали бяха част от атаката. Бяха ръката на операцията по премахването на Боби Михайлов, а не мозъка. Бяха изпълнителите. Тези хора как влязоха на стадиона, питам аз? Как излязоха от там?